Echipa mobilă de vaccinare împotriva Covid-19 se va afla marți, 11 mai a.c., la  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni și în comuna Horodniceni, la  Căminul Cultural Rotopănești, a informat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă.

De asemenea, a spus ea, de luni, 10 mai, în cadrul centrului de vaccinare organizat în sala de sport a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava s-au deschis două fluxuri de vaccinare noi, cu ser Pfizer BioNtech. Persoanele interesate se pot prezenta la centrul de vaccinare zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00,  fără programare, doar cartea de identitate.

În cursul zilei de duminică, 9 mai, în județ s-au vaccinat 1.613 persoane, dintre care 571 cu doza I și 1.042 cu doza a II-a. Cele mai multe persoane s-au vaccinat la centrul organizat la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava -  294 și la centrul drive-thru din parcarea de la Shopping City Suceava – 203 persoane. De asemenea, la centrul de la spitalul Gura Humorului s-au vaccinat 174 de persoane, la stadionul Vatra Dornei  - 174 de persoane, Iulius Mall Suceava – 180 de persoane, Căminul Cultural Sf.Ilie, Șcheia – 121 de persoane, Marginea – 92 persoane, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni – 80 persoane, Căminul Cultural „Al. Arșinel” Dolhasca – 66 persoane, Casa de Cultură „Mihai Teliman” Siret  – 60 persoane, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava – 59 persoane, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și la centrul din incinta parcului zoologic Rădăuți – câte 34 de persoane. Cele mai puține vaccinări s-au efectuat la Brășteni – 24 de persoane și la Salcea – 18 persoane.

Până la data de 9 mai, în județul Suceava s-au vaccinat 69.122 persoane, din care 54.577 persoane cu ambele doze.