Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Suceava, a fost ridicat de polițiști de la domiciliu, luni seara, în baza unui mandat de executare a pedepsei de 2 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare, într-un dosar de ucidere din culpă.

Daniel Butucel a fost condamnat pentru accidentarea mortală a unui pieton, pentru care a avut însă doar parte din vină. Marea sa problemă a fost că avea deja la activ o condamnare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, așadar tot după un accident. Prima sentință fusese emisă de instanța din Adjud, așadar pentru un accident produs în acea zonă. Nu s-a mai putut pune problema așadar de pedeapsă cu suspendare în cazul noului accident rutier.  

Pe 19 august 2016, Daniel Butucel conducea un autoturism Skoda, pe direcția Roman către Fălticeni, pe E 85. Pe raza satului Roșiori, mașina a acroșat un mortal un localnic în vârstă de 57 de ani, care, se stabilise în prima fază a anchetei de către polițiști, a traversat drumul național-european prin loc nepermis și fără a se asigura. În urma anchetei ulterioare, șoferul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, pentru conduita de deplasare în localitate.

Trimis în judecată pentru ucidere din culpă de procurorii de la Fălticeni, Daniel Butucel a primit 2 ani de închisoare pentru acest accident mortal (infracțiunea de ucidere din culpă). Judecătoria Fălticeni i-a aplicat această pedeapsă principală și a revocat suspendarea pedepselor mai vechi. A rezultat sentința finală de 2 ani, 7 luni și 10 zile de detenție. Soluția a rămas definitivă la Curtea de Apel Suceava.

În aceste condiții, luni, după comunicarea sentinței, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale l-au ridicat pe condamnat de la domiciliu și l-au transportat la Penitenciarul Botoșani.