Un vehicul greu încărcat cu lemn, care circula prin centrul comunei Moldovița, a acroșat un cal și o căruță în timpul unei depășiri. Accidentul produs joi a fost înregistrat de o cameră de supraveghere a Asociației Moldovița, iar imaginile sunt șocante.

Se poate observa cum atelajul hipo tras de un cal se deplasează pe drumul județean, condus de un localnic, iar din spate vine autotrenul. Șoferul vehiculului greu se angajează în depășirea căruței în condițiile în care din sens opus venea o autoutilitară, iar alte două mașini staționau pe partea carosabilă, suprafața de rulare fiind îngustată. În timpul manevrei de revenire pe bandă a șoferului, autotrenul agață cu partea lateral-dreapta atelajul. Din păcate, calul este lovit violent și se prăbușește la pământ. Bărbatul care era în căruță a fost și el proiectat din atelaj, chiar peste cal. Pentru căruțaș impactul nu a fost din fericire extrem de violent.

 

 

 

La fața locului au ajuns polițiști, care vor stabili dacă evenimentul trebuie încadrat la accident sau doar la tamponare. După impact, calul era în viață, însă prăbușit la pământ, fiind evaluat de un veterinar.