Direcția de Sănătate Publică Suceava este din nou fără director executiv. În data de 31 august a.c. mandatul celui de-al șaselea director executiv interimar al DSP Suceava, Firuța Bosancu, a expirat și Ministerul Sănătății încă nu a numit un nou director. Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a confirmat, vineri, că oficial instituția nu are director executiv deoarece nu există o decizie de numire a unui nou director, după expirarea numirii celui precedent.

După ce directorul adjunct economic Firuța Bosancu a preluat atribuțiile de director executiv interimar, în data de 19 august a.c., în condițiile în care precedentul director, dr. Dinu Sădean, a renunțat la conducerea instituției,  Ministerul Sănătății ar fi trebuit să pregătească numirea unui alt șef, având în vedere că Firuța Bosancu a anunțat de la început să acceptă funcția doar până la sfârșitul lunii august, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Din informațiile noastre, următorul director va fi farmacista Ioana Olivia Vlad, inspector în cadrul DSP Suceava, dar din motive necunoscute decizia de numire încă nu a fost emisă de ministrul Sănătății.

În ultimele 21 de luni, DSP Suceava a avut șase directori: la începutul anului trecut a fost numită economista Silvia Boliacu, fost subprefect de Suceava. După declanșarea pandemiei, în martie 2020, a fost înlocuită cu medicul epidemiolog Manuela Trifan, detașată de la DSP Iași. Ea a gestionat epidemiologic ieșirea din carantină a municipiului Suceava și a celor opt localități limitrofe, iar în data de 20 mai 2020 Ministerul Sănătății a decis să i se încheie mandatul.

Al treilea director interimar a fost medicul stomatolog Cătălin Graur, detașat de la DSP Vrancea, care nici măcar n-a ajuns la Suceava și a demisionat la 5 zile de la numire, atribuțiile de director executiv fiind preluate pentru o săptămână de directorul economic Firuța Bosancu, din cadrul DSP Suceava. Firuța Bosancu a acceptat să exercite funcția doar pe un timp extrem de scurt, solicitând ministerului să găsească un șef interimar. Al cincilea director executiv a fost medicul Dinu Sădean, din cadrul DSP Suceava, care a preluat atribuțiile din 10 iunie 2020 până în data de 19 august 2021, când a anunțat că renunță la exercitarea funcției. Medicul a rămas în structura DSP Suceava, ca medic primar epidemiolog.

Noul interimat a fost asigurat temporar tot de directorul economic Firuța Bosancu, până la sfârșitul lunii trecute, iar acum se pregătește al șaptelea director interimar al DSP, în mai puțin de doi ani.