Polițiștii judiciariști de la Câmpulung Moldovenesc au reușit să prindă doi localnici care sunt acuzați că au tâlhărit un bucureștean, care se afla pe o stradă din Câmpulung. În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 0.30, un bărbat din București, însoțit de un bărbat din Vama, în timp ce se aflau pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc, au fost acostați de doi tineri necunoscuți. Bucureșteanul avea asupra sa o borsetă, din care a scos portofelul pentru a căuta o sumă de bani. În acel moment, unul dintre necunoscuți i-a smuls portofelul, după care cei doi au fugit, amenințând victima cu acte de violență dacă va sesiza poliția.

Puși în alertă, joi dimineață, polițiștii  Biroului de Investigații Criminale Câmpulung Moldovenesc i-au depistat pe cei doi suspecți pe linia de cale ferată din apropierea Gării Câmpulung Est. În timpul urmăririi unul dintre ei a fost prins, iar al doilea a scăpat, fiind identificat și depistat tot în cursul zilei de joi.

Leonard S., în vârstă de 17 ani, și Andrei Gherasim, de 19 ani, au fost ridicați pentru audieri de polițiști. Din cercetări a rezultat că al doilea, cel de 19 ani, a furat efectiv portofelul, fiind pus sub acuzare pentru tâlhărie calificată, în timp ce tânărul de 17 ani va răspunde pentru infracțiunea de complicitate la tâlhărie calificată.  

Cei doi au fost reținuți în arest, iar procurorii de la Câmpulung Moldovenesc urmau să propună instanței luarea unei măsuri preventive.

De la Andrei Gherasim polițiștii au recuperat suma de 2180 de lei, care a fost restituită celui deposedat de portofel.