Noul director interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava este, începând cu data de 6 septembrie a.c., Olivia Ioana Vlad, inspector clasa I la Serviciul control în sănătate publică din cadrul DSP. Purtătorul de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, a declarat că Oliviei Vlad i-au fost delegate atribuțiile specifice funcției de director executiv până la data de 31 decembrie 2021, inclusiv.

Olivia Vlad este al șaptelea director al DSP din ultimele 21 de luni. La începutul anului trecut a fost numită economista Silvia Boliacu, fost subprefect de Suceava. După declanșarea pandemiei, în martie 2020, a fost înlocuită cu medicul epidemiolog Manuela Trifan, detașată de la DSP Iași. Dr. Trifan a gestionat epidemiologic ieșirea din carantină a municipiului Suceava și a celor opt localități limitrofe, iar în data de 20 mai 2020 Ministerul Sănătății a decis să i se încheie mandatul.

Al treilea director interimar a fost medicul stomatolog Cătălin Graur, detașat de la DSP Vrancea, care nici măcar n-a ajuns la Suceava și a demisionat la 5 zile de la numire, atribuțiile de director executiv fiind preluate pentru o săptămână de directorul economic Firuța Bosancu, din cadrul DSP Suceava. Firuța Bosancu a acceptat să exercite funcția doar pe un timp extrem de scurt. Al cincilea director executiv a fost medicul Dinu Sădean, din cadrul DSP Suceava, care a preluat atribuțiile din 10 iunie 2020 până în data de 19 august 2021, când a anunțat că renunță la exercitarea funcției și atribuțiile de director executiv au fost preluate din nou de directorul economic Firuța Bosancu, până la 31 august a.c..