Un șofer beat, căruia polițiștii i-au făcut semnal de oprire, a oprit mașina și a luat-o la fugă pe jos, fără însă a reuși să ajungă prea departe. Duminică dimineață, în jurul orei 6.15, un echipaj de la Secția Rurală Marginea, în timp ce desfășura controlul traficului la Horodnic de Jos, a efectuat semnal de oprire unui autoturism Seat Ibiza, care se deplasa dinspre centrul comunei Horodnic de Jos către Horodnic de Sus.

  Conform poliției, conducătorul auto a oprit brusc autoturismul pe podul unui imobil din localitate și luat-o la fugă. Polițiștii au pornit în urmărire pe jos, iar după circa 300-400 de metri fugarul a fost prins și ulterior încătușat.

Gheorghe Matei, din Horodnic de Jos, emana miros de alcool, iar aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul  a fost transportat ulterior la Spitalul municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Sunt așteptate rezultatele probelor de sânge, care vor confirma dacă alcoolemia depășește limita de 0.8 la mie.