Un puternic incendiu izbucnit sâmbătă seara a distrus casa și mai multe anexe din gospodăria unei familii din Ostra. Alarma s-a dat în jurul orei 21.35, focul extinzându-se repede la construcțiile din lemn. La fața locului au ajuns, pe rând, pompieri militari de la Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, care au intervenit alături de echipaje de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Ostra și Stulpicani.

Din păcate, la sosirea pompierilor ardeau deja casa de locuit și mai multe anexe gospodărești, cu pericol de propagare a flăcărilor la vecinătăți. Un bărbat de 46 de ani și o femeie de 62 de ani, din familia afectată, au suferit atacuri de panică după ce au văzut cum agoniseala de o viață le este mistuită de foc. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 1.30 din noapte iar pagubele sunt forate mari. Au ars interiorul casei de locuit (P+1), cu bunurile aferente, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, acoperișul bucătăriei de vară pe 50 de metri pătrați, adăpostul de animale și depozitul de furaje, pe o suprafață totală de aproximativ 150 de metri pătrați, circa 5 tone de furaje și 10 metri cubi lemn de foc. S-au degradat învelitorile din tablă ale construcțiilor afectate, pereții locuinței, bunuri casnice și altele. Practic, a fost salvat doar un adăpost de animale din aceeași gospodărie.

„Flăcările au izbucnit din podul bucătăriei de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile”, au transmis pompierii militari suceveni.

Având în vedere că mai ales în zona de munte începe deja să se facă foc, pompierii au reamintit necesitatea privind verificarea coșurilor de fum, care trebuie reparate şi curăţate periodic, în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, de persoane specializate şi autorizate.