Pe fondul scumpirilor la materialele de construcții, care au afectat lucrările din toată țara, dar și al obținerii unui credit direct din Trezoreria statului, conducerea Primăriei Suceava a convocat un comandament de investiții, cu participarea firmelor de construcții cu care au lucrări contractate, în execuție.

“Am convocat la discuții reprezentanții firmelor care au lucrări de investiții finanțate din fonduri proprii și atrase (bani guvern, credite) pe două probleme importante:

1. Ajustarea valorilor aferente cheltuielilor materiale la contractele aflate în derulare la investițiile finanțate din surse proprii.
2. Accesarea creditului din Trezorerie, de 30.000.000 lei, pentru plata facturilor aferente a 16 lucrări de investiții locale aflate în curs de derulare în bugetul municipalității din acest an”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Referitor la prima temă de discuție, până la data de 20 septembrie au fost depuse 21 de solicitări de actualizare a cheltuielilor materiale.

“Municipalitatea le va analiza și acolo unde corespund prevederile legale, vom încheia acte adiționale de actualizare până la data de 5 octombrie”, a spus Ion Lungu.

Referitor la utilizarea creditului din Trezorerie, la care banii sunt disponibili doar până la finele anului, edilul sucevean a precizat că a stabilit cu constructorii să accelereze ritmul lucrărilor până la sfârșitul anului, mai ales că au finanțarea asigurată.