Apa caldă nu va mai curge la robinetele a mii de locuitori ai municipiului Suceava, racordați la sistemul centralizat de termoficare, din cauza unei avarii apărute pe magistrala II de transport și distribuție a agentului termic.

Măsura de oprire temporară a serviciilor furnizate, pentru remedierea avariei, a fost anunțată de către reprezentanții Thermonet Suceava:

“Joi, 23.09.2021, începând cu ora 8.00, se va întrerupe alimentarea cu apă caldă menajeră a clienților situați în următoarele zone:

- cartier Zamca: PT Zamca 1, PT Zamca 3, PT Zamca 4, PT Zamca 5, PT Liceul Alimentar;

- cartier G. Enescu: PT Enescu 4/1 (inclusiv Liceul Sportiv), PT Enescu 4/3, PT Enescu 4/3/2 (inclusiv Grădinița <Gulliver>), PT Enescu 1, PT Enescu 2 (inclusiv Şcoala 4), PT Enescu 4/2;

- cartier Obcini: PT Obcini 1, PT Obcini 2 (inclusiv Școala <Ion Creangă>), PT Obcini 3, PT Obcini 4, PT ANL Metro.

Această oprire este cauzată de o avarie apărută pe Magistrala 2, în zona Belvedere.

Mai pot fi afectate, pe perioade scurte de timp: PT TRC (inclusiv Colegiul <Mihai Eminescu>), PT Zamca 2 și PT Intersecție”.

Din primele estimări, reluarea furnizării apei calde se va face în cursul zilei de vineri, 24 septembrie, dacă nu intervin alte probleme în cursul lucrărilor de refacere a rețelelor.

Pentru clienții situați în celelalte zone din municipiul Suceava se va furniza apă caldă menajeră în regim normal.

“Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că suntem preocupați în permanență de îmbunătățirea calității serviciilor pe care le prestăm, iar lucrările de reparații se desfășoară cu maximă responsabilitate. Vă mulțumim pentru înțelegere”, au mai spus reprezentanții Thermonet.

Acum, avaria de pe magistrală afectează doar furnizarea apei calde, dar dacă ar fi apărut cu câteva săptămâni mai târziu, ar fi lăsat în frig mii de familii.

Tocmai de aceea, modernizarea rețelelor de termoficare, lucrare care creează disconfort, constituie încă o necesitate.