• Odată cu această operațiune sunt stopate debranșările de la sistemul centralizat și nu mai pot fi făcute intervenții la instalații

Pregătirile pentru furnizarea căldurii în sezonul rece 2021 – 2022 încep în municipiul Suceava, ca urmare a scăderii accentuate a temperaturilor exterioare.

De luni, 27 septembrie, operatorul de termoficare al Sucevei, Thermonet, începe umplerea etapizată a instalațiilor de distribuție a agentului termic, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor,

“În vederea pregătirii sistemului centralizat pentru furnizarea încălzirii în sezonul rece, începând cu data de 27 septembrie 2021, vom proceda la umplerea instalațiilor de încălzire din rețeaua secundară, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor. Încărcarea instalațiilor de încălzire se va face pe puncte termice, prioritate având punctele termice la care sunt arondate școli, grădinițe, cămine de elevi și studenți, instituții medicale, s.a.

Vă recomandăm să verificați cu atenție instalațiile interioare din apartamente, casa scării și subsolul blocului, pentru a evita inundațiile datorate robinetelor de golire uitate deschise și alte disfuncționalități datorate eventualelor intervenții neautorizate în instalații”, a anunțat operatorul de termoficare al Sucevei, Thermonet.

Informații suplimentare pot fi solicitate la telefon 0230 520 924 -Dispeceratul Thermonet.

 

Debranșările de la sistemul centralizat, stopate de luni

 

Odată cu umplerea instalațiilor de termoficare, intervențiile la instalațiile care țin de sistemul centralizat de termoficare, în special debranșările, nu mai sunt permise, existând riscul producerii unor incidente cauzatoare de pagube materiale.

“Amintim că eventualele debranșări de la sistemul centralizat se pot face doar în sezonul cald, data limită pentru intervențiile în instalații este data de încărcare a instalațiilor de încălzire (27 septembrie 2021) și că aceste debranșări sunt reglementate prin lege (Ordinul ANRSC nr. 91/2007). Fiecare solicitant trebuie să dețină, printre alte documente, avizul și procesul verbal de debranșare întocmite de furnizorul de energie termică. Lipsa acestor documente duce la nerecunoșterea legalității debranșării și achitarea de către cei în cauză a unor suprataxe și amenzi”, au precizat reprezentanții Thermonet Suceava.

 

Un rol important în operațiunile de pregătire a furnizării căldurii îl au și asociațiile de proprietari, care în această perioadă sunt solicitate să anunțe imobilele în care au avut loc modificări ale instalațiilor interioare de încălzire, în vederea realizării echilibrărilor hidraulice.