Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana a participat sâmbătă, 25 septembrie 2021, la Campania Națională „Let’s Do It, România”, alături de Asociaţia Biosilva, în parteneriat cu Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

Prof. înv. primar Seserman Lidia Loredana,responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, ne-a spus căelevii din ciclurile primar, gimnazial, liceal, alături de învățători și diriginți, au ecologizat diferite zone ale orașului Cajvana, dar și parcurile din împrejurimi. Microbuzele școlare au transportat elevi și în zonele mai îndepărtate, cum ar fi Codru. Acțiunea a fost sprijinită de primăria orașului Cajvana (reprezentată de primarul Tomăscu Gheorghe și de viceprimarul Iacoban Gheorghe), care a oferit voluntarilor saci menajeri, mănuşi şi s-a ocupat de ridicarea deşeurilor cu o autoutilitară.

Directorii unității școlare, profesorii Robu Nicolae, Ciotu Iulian şi Crăciun Marius, au participat la organizarea activității și repartizarea pe sectoare a colectivelor implicate. Coordonatorul proiectului, prof. înv. primar Jucan Casandra Irina, a mulțumit, alături de conducerea şcolii, tuturor pentru implicare și a apreciat activitatea de ecologizare ca o reușită.

„Educația ecologică își va atinge scopul numai atunci când va reuși ca elevii -cetățenii de mâine - să fie convinși de necesitatea ocrotirii naturii și să devină factori activi în acțiunea de consiliere a omului cu natura”, a precizat coordonatorul proiectului. Participarea  Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana la Campania Naţională de curăţenie „Let’s Do It, Romania!” a fost o trecere spre un viitor proiect Eco Şcoala.