În municipiul Suceava a fost introdus de luni, 27 septembrie, un program pilot de transport școlar, prin care elevii să fie preluați din zona unde locuiesc, duși la școală iar la terminarea orelor sunt aduși acasă.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat efectuarea primelor curse de tip transport școlar, care ar putea fi extinse și în alte zone în care se pretează această soluție, pentru reducerea traficului rutier generat de părinții care duc copiii la școală, individual.

“Începând de astăzi, am introdus în zona cartierului ANL Burdujeni, unde sunt mulți copii, elevi ai Școlii Generale Nr. 10, un program pilot, privind transportul școlar.
Autobuzul şcolar va circula pe traseul str. Putnei - Școala Generală Nr. 10 și va prelua copiii din stațiile stabilite împreună cu părinţii. Elevii vor coborî doar în fața unităţii de învăţământ, iar după ore vor pleca acasă cu același autobuz. Accesul acestora se va face pe baza abonamentului”.

Programul microbuzului școlar introdus pentru a duce elevii la Școala nr. 10 din Burdujeni este următorul, valabil de luni până vineri inclusiv:
- 07:40 plecare din str. Putnei;
- 12:00 pleacă din fața unității de învățământ;
- 12:40 pleacă din str. Putnei, cu elevii care au ore după-masă.
“După perioada de testare vom analiza ce trebuie modificat ca orar.
În funcție de cereri, vom analiza dacă putem introduce acest proiect și în alte zone. Doar așa putem reduce din traficul rutier și, totodată, îi vom ști pe copii în siguranță!”, a adăugat viceprimarul Lucian Harșovschi, care gestionează activitatea de transport public local, prestată de TPL Suceava.

Pentru elevii cu domiciliu în Suceava, abonamentul TPL se acordă gratuit.