Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) organizează, pe 1 octombrie 2021, o serie de evenimente dedicate Zilei Forestierului.

“Ziua Forestierului este sărbătoarea celor care au grijă de păduri și aduc lemnul în casele noastre. De la leagănul copilului, la grinzile acoperișului de casă sau la bisericile vechi, lemnul a fost și este parte a vieții fiecăruia dintre noi. Putem spune simplu: avem o tradiție a lemnului!

Dincolo de provocările moderne ale căutării echilibrului între economie, ecologie și viața comunităților, și dincolo de faliile alimentate absurd care ne înnegurează pe toți, lemnul are locul și rostul său pe întreaga planetă”, a spus Ciprian Muscă, președintele ASFOR.

Anul acesta, Ziua Forestierului va fi sărbătorită la Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al forestierilor din orașul Roznov, județul Neamț.

“Ne face plăcere să îi invităm pe toți cei care doresc să participe la sărbătoarea noastră. Am pregătit o serie de evenimente speciale:

·Concursul Național al Fasonatorilor Mecanici.

·O serie de prezentări de mare impact pentru forestieri. Experți în domeniu vor vorbi, printre altele, despre:

·Prezentul și viitorul domeniului forestier.

·Utilitatea tranzacționării lemnului pe Bursa Română de Mărfuri.

·Importanța comunicării industriei cu publicul larg.

·Colegii noștri de la Husqvarna, Wyssen, Alser Forest, ELMAS și IRUM Reghin vor aduce la Roznov echipamente și utilaje forestiere moderne și vor face demonstrații cu acestea.

·IRUM Reghin va aduce la Roznov un prototip de TAF și un tractor echipat pentru exploatarea lemnului.

·Proiecția filmului documentar „Drumul Lemnului”, produs de ASFOR.

·Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Fasonatorilor Mecanici.

·Gala premiilor ASFOR, în cadrul căreia vor fi decernate distincții membrilor și colaboratorilor”, au mai spus reprezentanții Asociației Forestierilor.

 

 

ASFOR este organizaţia patronală şi profesională a operatorilor economici din exploatări forestiere şi industrializarea lemnului, ce reprezintă, promovează, susţine şi apără interesele economice, juridice şi sociale ale membrilor săi în plan naţional şi internaţional.