Jandarmii de la Rădăuți au acționat marți după-amiază în fondul de vânătoare de pe raza comunei Sucevița, unde au avut informații legate de acte de braconaj. În urma informațiilor obținute, jandarmii au găsit în pădure un tractor auto forestier (TAF) în care se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Straja. În apropiere mai era încă un bărbat. 

În cabina utilajului, în spatele scaunului șoferului, jandarmii au găsit o armă de vânătoare cu lungimea de aproximativ 60-70 cm. Bărbatul din Straja nu a oferit nici un fel de detalii despre armă și ce căuta în zonă, fiind condus la sediul Postului de Jandarmi Sucevița, pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmii au sesizat imediat, conform competențelor, polițiștii specializați de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Toxice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Prima constatare a polițiștilor de la „Arme” a fost că cei doi bărbați nu erau autorizați să dețină sau să folosească armament. Aceștia au și indicii că s-a tras cu arma în zonă, înainte de flagrantul jandarmilor.

În urma continuării cercetărilor, bărbatul în vârstă de 40 de ani, din Straja, a fost pus sub acuzare pentru infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept. În seara zilei de 28 septembrie, acesta a fost reținut în arestul poliției județene, pentru 24 de ore.

Polițiștii specializați de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Toxice continuă cercetările sub coordonarea unui procuror.