Două centre de vaccinare anticovid, cel de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și de la Universitate, se vor redeschide de la 1 octombrie a.c., a informat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă. De asemenea, a fost extins programul de activitate. Astfel, centrul de vaccinare de la Iulius Mall Suceava va funcționa de luni până duminică, orele  08:00-20:00; tipurile de vaccin folosite sunt Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson. Centrul de vaccinare drive-thru din parcarea Shopping City Suceava funcționează de luni până duminică, orele 08:00-18:00; vaccinurile utilizate sunt Pfizer și Johnson & Johnson.  

Începând cu data de 1 octombrie a.c., centrul de vaccinare din cadrul Colegiului Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava va funcționa zilnic, între orele 08:00-20:00; tipurile de vaccin utilizate: Pfizer, Johnson & Johnson și AstraZeneca. Centrul de vaccinare de la Universitatea ,,Ștefan cel Mare” Suceava va avea program de luni până vineri, orele  08:00-14:00.Tipurile de vaccin utilizate sunt Pfizer și Johnson & Johnson.

Gabriela Băncilă a arătat că a crescut numărul sucevenilor care se vaccinează împotriva Covid: luni, 27 septembrie a.c., s-au vaccinat 448 de persoane, dintre care 377 cu prima doza și 71 cu doza a II-a. La Gura Humorului s-au vaccinat 18 persoane, Rădăuți – 30, Fălticeni – 35, Vatra Dornei – 11, Câmpulung Moldovenesc– 31, Siret -35, Iulius Mall Suceava – 155, drive – through Shopping City Suceava – 68 și în cabinetele medicilor de familie – 65 de persoane.

Până la data de 27 septembrie 2021, în județul Suceava s-au vaccinat 105.904 persoane, din care 85.516 persoane au primit și doza a II-a.

Gabriela Băncilă a mai spus că în județ există interes din partea persoanelor vaccinate deja pentru administrarea celei de-a treia doze de ser anticovid. Ea a precizat că a treia doză de vaccin se va efectua cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, respectiv Pfizer sau Moderna, conform procedurilor CNCAV.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei 3  se va realiza prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.