Un bărbat din comuna Vama a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol față de o minoră în vârstă de 17 ani. Fapta este din data de 9 octombrie, însă timp de câteva zile s-a lucrat la probatoriu, victima fiind examinată medico-legal, pentru confirmarea actului sexual prin constrângere.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pe 9 octombrie, în jurul orei 21.30, inculpatul, prin constrângere, a întreținut relații sexuale cu o minoră de 17 ani, consăteană cu el, fapta petrecându-se pe drumul forestier „Doabra”, în satul Molid, într-un autoturism.

Gheorghe Sandu Fierar a fost pus sub acuzare pentru viol și reținut în arest, 24 de ore.

Pe 13 octombrie, în urma propunerii formulate de procurori, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

Inculpatul poate contesta arestul preventiv și se bucură de prezumția de nevinovăție, cu privire la punerea sub acuzare pentru viol, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.