Ministrul Culturii, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, s-a declarat intrigat de afirmațiile președintelui PSD Suceava, Ioan Stan, care a lansat mai multe atacuri la adresa liderului liberalilor suceveni și șef al administrației județene, Gheorghe Flutur. Bogdan Gheorghiu a spus că a crezut că Ioan Stan, după 20 de ani de când este parlamentar, va veni în sfârșit cu soluții, propuneri, proiecte sau realizări, însă a constatat din nou că doar se folosește de numele lui Gheorghe Flutur pentru a capta atenția.

Gheorghiu a arătat că Ioan Stan încearcă să justifice cinismul sau neputința PSD, în situația de față, prin atacuri mici și lipsite de conținut real la adresa Guvernului, a PNL și a lui Gheorghe Flutur. „Spun cinism deoarece este evident acest aspect al acțiunilor PSD, care stă confortabil pe margine în contextul actual, pentru a capitaliza politic. De fapt, domnia sa încearcă, prin comunicate de presă frumos elaborate de consilierii săi -  departe de mine gândul că n-ar fi capabil de o expunere de idei - să-și crească capitalul de imagine prin atacuri mincinoase adresate celor care au reușit, în context pandemic, să deschidă Spitalul din Fălticeni, pe care PSD n-a fost în stare să-l dea în folosință în toți anii de guvernare, după care suspină domnul senator de Fălticeni”, a declarat deputatul PNL de Suceava. El a adăugat că același Ioan Stan are îndrăzneala să judece istoricul relației dintre Gheorghe Flutur și Ludovic Orban, „el care, atunci când a fost pus în situația de a alege între a-l susține pe Liviu Dragnea sau pe Paul Stănescu, a apelat la prieteni pentru a fi internat în spital în acea perioadă”.

Ministrul Culturii a subliniat faptul că Gheorghe Flutur „se face vinovat” de finalizarea lucrărilor la șoselele de centură de la Suceava și Rădăuți, a căror finanțare a fost blocată cu cinism, ani la rând, de senatorul Ioan Stan. Bogdan Gheorghiu a mai precizat că tot de numele Gheorghe Flutur se leagă și dezvoltarea brandului Bucovina, astfel încât în prezent toți românii știu că Bucovina reprezintă mai mult decât o apă minerală, că este un tărâm încărcat de istorie și tradiții, care acum atrage turism și, în consecință, infuzie de capital.

„Recunoașteți, domnule senator Stan, că realizările celorlalți sunt vizibile, așa cum se vede și că PSD tremură de frica guvernării, pentru că așa iese la lumină dimensiunea neputinței dumneavoastră! PSD este partidul care a reușit să nu facă absolut nimic pentru Suceava, chiar și atunci când mult iubitul conducător Dragnea avea la cheremul său absolut toate resursele țării!

Vă dorim sănătate, odihnă plăcută în opoziție și succes în a obține cel de-al șaptelea mandat cu zero rezultate”, a încheiat Bogdan Gheorghiu.