Un echipaj de poliție de la Secția Bălcăuți, care traversa orașul Siret, s-a autosesizat cu privire la faptul că în sensul giratoriu din dreptul magazinului Pepco, șoferul unui autoturism Ford Mondeo a oprit brusc și a dat cu spatele, existând riscul de a acroșa autospeciala. S-a întâmplat joi, în jurul orei 19.00, iar polițiștii au oprit șoferul, pentru a face verificări. Polițiștii au constatat în scurt timp că cel de la volan pare a fi în stare avansată de ebrietate.

La fața locului a fost solicitat și un echipaj de la Formațiunea Siret, iar în urma verificării cu etilotestul s-a constatat că cel de la volan, Liviu S., din Bălcăuți, avea o concentrație de 1,21 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul pericol public a fost condus la spitalul din Siret, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Este de așteptat ca alcoolemia în sânge să se cifreze în jurul valorii de 2,5 la mie.

Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.