Șeful Direcției Județene pentru Cultură Suceava, Aurel Buzincu, unul dintre cei mai longevivi directori suceveni, a ieșit la pensie. Ordinul de încetare a raportului de serviciu i-a fost transmis lui Aurel Buzincu în data de 29 octombrie de către ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Acesta ne-a declarat că raportul de serviciu a directorului Direcției pentru Cultură Suceava a încetat de drept la data de 1 noiembrie 2021, ca urmare a îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, conform prevederilor art. 517 alin (1) lit.d) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare. De precizat că Aurel Buzincu a ieșit la pensie exact în ziua în care a împlinit 65 de ani.

Printr-un alt ordin al ministrului Culturii, de pe data de 3 noiembrie, Bogdan Gheorghiu l-a numit la conducerea Direcției Județene pentru Cultură Suceava pe George Burac, consilier superior – gradul I în cadrul instituției. Potrivit ordinului de ministru, George Burac va asigura conducerea interimară a Direcției pentru Cultură pentru o perioadă de 10 zile, respetiv până la data de 16 noiembrie 2021.

Bogdan Gheorghiu a precizat că având în vedere prevederile art. I din O.U.G. nr. 103/2021 privind unele măsuri la nivelul administraţiei publice, procedurile de ocupare a funcției publice de conducere vacante de director executiv se vor demara la începutul anului 2022. „În condițiile în care concursurile sunt suspendate, în momentul de față nu poate fi organizat un concurs pentru ocuparea funcție de director la Direcția de Cultură Suceava până la deblocarea procedurilor, iar până atunci va fi asigurată conducerea interimară a instituției”, a precizat Bogdan Gheorghiu.

În aceste condiții rămâne de văzut dacă mandatul de director interimar a lui George Burac va fi prelungit și după data de 16 noiembrie sau dacă la conducerea acestei instituții va fi numită o altă persoană, însă aceasta ar trebui să aibă statutul de funcționar public.