Omul de afaceri sucevean Alin Crețu a fost reales președinte al Asociației Transportatorilor de Mărfuri Bucovina. Alegerile au avut loc în cadrul Adunării Generale a Membrilor Asociației Transportatorilor de Mărfuri - ATM Bucovina. 

În cadrul ședinței a fost prezentat şi aprobat raportul de activitate al Asociației Transportatorilor de Mărfuri - ATM Bucovina, raportul financiar, bilanţul, execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli şi descărcarea de gestiune a organelor de conducere.

De asemenea, a fost votată noua structură de conducere a Asociației formată din Alin Crețu, având funcția de președinte, precum și un număr de patru vicepreședinți, Mihai Ilițoi, Beniamin Lucescu, Sergiu Lucan și Petrică Vasiliu.

Alin Crețu a arătat că un aspect important l-a constituit și dezbaterea și aprobarea cooptării de noi membri în cadrul asociației atât în încercarea de conștientizare a celor ce activează în domeniul transporturilor a problemelor, provocărilor și amenințărilor cu care se confruntă, precum și de implicare activă a acestora în acest for asociativ și reprezentativ. 

“În cadrul ședinței a fost analizată situația actuală a acestui domeniu de activitate în ceea ce privește problemele cu care se confruntă în acest moment și modalitatea în care asociația va continua activitatea și demersurile privind rezolvarea lor. 

S-a evidențiat faptul că ramura transporturilor reprezintă atât la nivel național cât și județean o componentă foarte importantă atât ca angajator, dar și contributor la bugetul statului, iar activitatea este în continuare afectată de provocări atât la nivel național, cât și comunitar”, a declarat Crețu. El a precizat că problemele principale vizează activitatea de control fiscal privind verificarea și reinterpretarea din punct de vedere fiscal a diurnelor acordate șoferilor ca venituri salariale, creșterea explozivă a prețurilor la combustibil, pieselor și accesoriilor, a blocajelor generate de criza semiconductorilor, a asigurărilor RCA, a problemelor întâmpinate la serviciul de înmatriculări și permise, a implicațiilor Pactului de Mobilitate ce vizează reîntoarcerea în țară la patru săptămâni a camioanelor din cursele externe.   

În final, el și-a exprimat convingerea că ATM Bucovina va rămâne în continuare principala organizație reprezentativă a transportatorilor la nivel județean și un partener atât de dialog cât și de reprezentare în relația cu autoritățile locale și centrale, cu partenerii de afaceri, membrii, precum și beneficiarii acestui important domeniu de activitate.