Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava va organiza, împreună cu partenerii săi în perioada 18-19 noiembrie, cea de a șasea ediție a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice, ”Capture the Flag”-USV 2021, http://ctf.usv.ro.

Competiţia este organizată, conform denumirii, într-un format de tip CTF (Capture The Flag) şi își propune dezvoltarea unor soluţii de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicaţie delimitat. Scopul acestui deziderat constă tocmai în descoperirea unor breşe electronice şi identificarea soluţiilor şi metodelor optime de protejare a informaţiei împotriva accesului neautorizat.

Prin intermediul acestei competiții se urmărește testarea creativităţii şi capacităţii echipelor de studenţi de a utiliza cunoştinţe tehnice specifice, pentru a gestiona problemele actuale concrete de securitate informaţională. Obiectivul principal al concursului constă în stimularea interesului studenţilor pentru problematica securităţii cibernetice şi evaluarea potenţialului acestora, ca viitori specialişti, de a face faţă provocărilor de securitate informaţională.

Ediția din acest an va fi organizată on-line și va fi dotată cu premii.  La concurs pot participa echipe alcătuite din cel mult 4 studenţi, coordonaţi de un cadru didactic. Înregistrarea on-line a participanţilor are loc în intervalul 08-12 noiembrie 2021. Rezultatele vor fi evaluate de un juriu care va furniza o clasificare bazată pe rezultatele obţinute, iar cele mai bune echipe vor fi premiate. Soluţiile dezvoltate de participanţi vor fi prezentate public, la finalul concursului.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul concursului: https://ctf.usv.ro  Contact: ctf@usv.ro  Invitaţie oficiala : https://ctf.usv.ro/documents/2021/Invitation_Letter_2021.pdf