Imagini video apărute recent pe rețelele de socializare surprind comportamentul de un tupeu dus la extrem a doi tineri, care au venit la sediul Poliției municipiului Suceava, pe 15 decembrie anul trecut, pentru a le cere socoteală agenților de serviciu. Asta după ce anterior fuseseră opriți pe stradă de un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm, iar verificările în baza de date au indicat că unul dintre ei trebuie să fie în carantină. Respectivul a fost amendat cu 1.000 de lei, în timp ce prietenul care îl însoțea cu 100 de lei, pentru consum de alcool în locuri publice.

Probabil după ce au mai dat ceva pahare pe gât, cei doi s-au gândit să vină la sediul Poliției municipiului Suceava, pentru a cere socoteală.

Pe imagini se vede cum cei doi vin la Poliția municipiului Suceava (lângă Kaufland) și înjură zgomotos, mai întâi pe afară. După ce au o discuție cu ofițerul de serviciu, intră pe o ușă laterală, unde dau de un polițist. Aici, dialogul este halucinant. Polițistul este luat prin surprindere și este dominat în discuție. Le explică celor doi care este procedura și că Direcția de Sănătate Publică Suceava transmite poliției lista cu cei carantinați, însă nu are cu cine se înțelege. El îi trimite pe cei doi scandalagii să se adreseze Direcției de Sănătate Publică Suceava, ba mai mult le spune și unde pot găsi instituția. Discuția se ”aprinde” când polițistul le atrage atenția că nu au voie să filmeze în interiorul poliției și nici să fumeze.

 

 

 

Spre finalul filmării făcute chiar de scandalagii, cei doi devin extrem de violenți verbal. În special cel care are telefonul în mână îl înjură pe polițist, se răstește la el și repetă obsesiv ”ești plătit din banii mei”.

 

Ilie Dan Zaharia, în vârstă de 27 de ani, este cel care inițiază scandalul și care a fost amendat inițial pentru că trebuia să fie în carantină, fiind întors de la muncă din Olanda.

Așadar, tânărul nu numai că nu a respectat carantina, dar a mai făcut și un scandal monstru la Poliția municipiului Suceava.  

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat că tânărul a mai încasat o amendă de 1.000 de lei, pentru scandalul făcut la Poliția municipiului Suceava.

Cei doi au sunat în aceeași noapte abuziv și la 112, mai încasând amenzi de câte 1.000 de lei.

În total, a transmis Epureanu, cei doi au încasat amenzi de 4.100 de lei. Oricum, filmarea incidentului lasă impresia unei reacții puțin ferme din partea polițiștilor.

Având în vedere agresivitatea celor doi, încurajată de lipsa de reacție a polițistului, se pune întrebarea dacă nu este vorba de un caz de ultraj.