Peste 800 de elevi, de la 14 școli din municipiul Suceava, vor participa vineri, 25 martie, în cadrul Campaniei „Voluntar pentru Suceava. Acțiune de Ecologizare!”, organizată de Asociația Nes Designer Cultural.

Merită felicitată în mod deosebit Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, care s-a mobilizat și a atras prin postările făcute recent și alți elevi, de la alte școli. Președintele Asociației Nes Designer Cultural Suceava, Andrei Ionuț Neșculescu, ne-a spus că mai este nevoie de sponsori. „Până acum, doamna viceprimar Teodora Munteanu a donat 200 de lei, doamna consilier local, profesor universitar Sanda Maria Ardeleanu a donat 500 de lei, SC Ritmic a donat 500 de saci, Tipografia Manifest a achitat tipărirea afișelor”, a transmis Andrei Ionuț Neșculescu.

Asociația Nes Designer Cultural invită cât mai mulți suceveni la Campania „Voluntar pentru Suceava. Acțiune de Ecologizare!”, partea a II-a, ce se va desfășura vineri, 25 martie, începând cu ora 9:00.

Se caută voluntari pentru ecologizarea următoarelor zone: George Enescu, zona de pădure, Liceul Sportiv, Zamca - Mănăstire, Zamca – Pădure, intrare pe strada M. Sadoveanu, str. Dealului, str. Platoului, str. Cernăuți, Parcul Șipote, Aleea McDonald's, str. Mirăuți, str. Ștefăniță Vodă, scări Cetatea Sucevei, scări Statuie Ștefan cel Mare, Calea Unirii, Zona Bazar, str. Nicolae Titulescu.

Organizatorii au făcut și repartizarea pe zone: Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Școala Nr. 3 Suceava se vor ocupa de curățenie în zona Parc MPO, Mănăstirea Zamca, Pădure Zamca, strada M. Sadoveanu, Str. Dealului; Colegiul Național (CN) „Ștefan cel Mare”, CN „Petru Rareș”, Colegiul de Artă: zona strada Ștefan Ștefureac (cea mai afectată, plină de peturi, cauciucuri), parc Centru „Ioan Nemeș”, Parc Curtea Domnească, Str. Mihai Viteazu, Str. Vasile Alecsandri; Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, Școala Nr. 1: Zona Parc Șipote, Școala Nr. 8, Școală Nr.12: Zona Cartier - George Enescu, Parc Pădure Zamca, zona Liceului Sportiv, zonă garaje Biserica Sf. Vineri; Școala Nr. 9 „Ion Creangă” - cartier Obcini, parcuri din cartier, străzi, alei; Școala „Jean Bart”, Școala Nr. 11, Școala 10 din Burdujeni se vor ocupa de Zona Gării, zonă de parcuri, străzi. Școala „Jean Bart”,  Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” vor face curățenie în zona Bazar Amonte - Aval Râul Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” se va ocupa de Zona Str. Cernăuți, Strada Nicolae Labiș.

 

Implicare

 

După cum a spus președintele Asociației Nes Designer Cultural Suceava, Andrei Ionuț Neșculescu, activitatea se va desfășura începând cu ora 9:00. „Solicităm sprijinul voluntarilor pentru derularea acestei campanii. Toți participanții voluntari vor fi instruiți cu privire la actul desfășurat și respectarea normelor sanitare. Asociația dorește ca Suceava să înțeleagă ce înseamnă adevăratul sens al cuvântului voluntar. Curățenia se face înainte de a crește iarba. Fiecare școală și-a ales ora la care să participe la această acțiune.  ”De Buna Vestire, Suceava are o veste Bună: scăpăm de gunoi, plastic, hârtie, haine, sunt din belșug pe străzile Sucevei, prin spatiile verzi. Le mulțumim tuturor pentru implicare”, a precizat Andrei Ionuț Neșculescu. El a completat că „voluntarii trebuie să vină cu apă, pachetul de acasă și trebuie să fie echipați corespunzător, cu încălțăminte de teren, pentru o acțiune de ecologizare. Saci și mănuși le dăm noi din sponsorizările primite. Ce facem? Strângem gunoaiele lăsate de alții. Voluntar până la capăt, pentru că ne pasă! Vă așteptăm în număr cât mai mare la această a doua ediție a acțiunii din programul <Voluntar pentru Suceava. Acțiune de Ecologizare!>. Suceava are nevoie de voluntari. Vă mulțumim, vă așteptăm cu drag să ne curățăm orașul de gunoaie”, a completat președintele Asociației Nes Designer Cultural Suceava.

Vârsta minimă de participare este de 10 ani. Am mai aflat de la organizator că la acțiunea de ecologizare din acest an au fost invitați să se alăture școlile de pe raza municipiului Suceava, toate partidele politice, operatori economici, instituții ale statului. „Avem în continuare nevoie de sponsori. Vrem ca la finalul campaniei de ecologizare voluntarii să se poată bucura de o surpriză, pe care dorim să le-o oferim pe platoul Mănăstirii Zamca. Asociația Nes Designer Cultural Suceava dorește ca Suceava să fie un oraș curat. Sperăm la o colaborare exemplară a tuturor cetățenilor, a tuturor autorităților locale”, este mesajul transmis de Andrei Ionuț Neșculescu. Pentru mai mult detalii și programări puteți suna la numărul de telefon: 0723 219 137. E-mail: anesculescu@yahoo.com. Noutăți despre campania de ecologizare se găsesc și pe pagina de Facebook a Asociației Nes Designer Cultural Suceava.