Prețul legumelor continuă să fie unul extrem de ridicat în piețele din Suceava, în ciuda faptului că perioada Postului Paștelui a trecut. E drept, unele prețuri au dat înapoi față de perioada menționată, dar chiar și așa sunt greu accesibile pentru mare parte a populației.

Cele mai ridicate sunt prețurile pentru produsele autohtone. De exemplu, un kilogram de roșii românești se vinde cu 25 de lei, dar există și varianta ”low cost” de ”numai” 20 de lei. Dacă e să ne raportăm la prețurile de dinainte de Paște putem vorbi însă de prețuri ”decente”, la acea vreme un kilogram de roșii fiind comercializat cu circa 40 de lei. Pentru roșiile din import prețurile sunt mai mici, dar tot ridicate față de anul trecut. De exemplu, roșiile cherry din Italia se vând la Piața Mare cu 16 lei/kg. Tot din Italia sunt aduse și roșiile care se vând cu 12 lei/kg, unul din cele mai scăzute prețuri pentru acest produs, în timp ce kilogramul de roșii de origine Grecia este de 15 lei.

Nici cartofii de la noi nu fac excepție de la regula prețurilor ridicate. Un kilogram de cartofi noi se vinde cu 12 lei/kg, dar prețul a fost și mai mare în luna aprilie. În ceea ce privește ardei grași, aceștia se comercializează cu 15 lei/kg, în timp ce castraveții costă 8 lei/kg.

La capitolul fructe trebuie aminte căpșunele, care la Piața Mare se vând cu 15 lei/kg, dar sunt de import. Cele autohtone se vând la angro cu 50 de lei/kg, motiv pentru care comercianții din Piața Mare spun că au refuzat să le cumpere pentru a le expune pe motiv că nu vor avea clienți.