Polițiștii de la Marginea au acționat în teren, joi, în jurul orei 15.00, după ce au obținut o informație cu privire la faptul că la o fermă de pe raza comunei Horodnic de Jos se află mai multe persoane de etnie romă care sustrag fier vechi.

În zona cunoscută popular ”Brădet”, în apropiere de fermă, polițiștii au dat peste două căruțe.  Cei din atelaj au încercat să scape fiecare cum a putut. Polițiștii l-au depistat inițial pe unul din suspecți, care se afla într-o căruță în care se afla o cantitate mare de materiale feroase.

Un al doilea suspect a fost identificat de polițiști într-o zonă de vegetație densă, unde se ascunsese.

 Din cercetările ulterioare a rezultat că furtul a fost comis în intervalul orar 12.00-15.00 al zilei respective.

Autorii au pătruns prin efracție în curtea fermei Marest SRL, din Horodnic de Sus, de unde au sustras plase, ancore, profile metalice și alte bunuri de acest gen.

Din căruța încărcată ce a fost depistată de polițiști a fost ridicată cantitatea de 1.029 kg materiale feroase, ce au fost restituite persoanei vătămate.

Paguba nu este una tocmai mică. Prin distrugere, autorii ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 10.000 de lei, pe lângă materialele efectiv furate.

Polițiștii de la Secția Rurală Marginea au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat” și au reușit să îi identifice pe toți cei cinci autori care au participat la furt.

Mihai Ilie Oancea, Vasile Florin Marcu, Constantin Marcu, Sergiu Ionuț Begean și Florin Decebal Marcu, toți din comuna Voitinel, au fost puși sub acuzare pentru furt calificat. Pe numele celor cinci au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, în baza cărora polițiștii de la Marginea, ajutați de colegi de la Biroul de Ordine Publică Rădăuți, i-au escortat și dus în arestul poliției județene.

Ancheta continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.