Sute de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a au avut ocazia de a interacționa direct cu elevi și profesori ai instituțiilor de învățământ liceal din întregul județ, care le-au prezentat oferta educațională, avantajele pe care le pot avea dacă aleg să urmeze cursurile într-o parte sau în alta, astfel încât să poată decide cât mai ușor drumul pe care vor să îl parcurgă începând cu clasa a IX-a.

Cea de-a XXII-a ediție a Târgului Ofertelor Educaționale din județul Suceava s-a desfășurat în cadrul galeriei comerciale Shopping City Suceava, care le-a pus la dispoziție spațiul necesar, inclusiv scena și zona de food-court, pentru un complex program artistic susținut de talentați elevi din cadrul unităților de învățământ participante.

Forfota și entuziasmul participanților au demonstrat din plin faptul că după doi ani de pandemie, în care evenimentul a fost organizat doar virtual, participarea fizică este necesară, interacțiunea fiind benefică de ambele părți.

Fiecare dintre unitățile de învățământ participante au avut propriul stand, cu fel de fel de elemente de atracție, combinate cu elemente informaționale, atât elevi, cât și profesori fiind dispuși să le ofere celor curioși cât mai multe detalii care i-ar putea convinge să aleagă oferta lor educațională.

Dacă la liceele teoretice misiunea s-a dovedit a fi mai grea, cel puțin în privința standurilor, la cele care au clase de învățământ dual ori profesional, realizările au fost scoase la înaintare, din fel și fel de materiale și sub diverse forme.

Demonstrații de măiestrie în înfrumusețarea și aranjarea părului, îngrijirea unghiilor ori de servire a mesei cu eleganță și eficiență, de către chelneri special pregătiți pentru a face această meserie cu brio, au completat partea teoretică prezentată la standuri, cu profesionalism și convingere, de către elevi și profesori.

Pe parcursul desfășurării evenimentului, elevii au avut la dispoziție o scenă pe care au evoluat cei mai talentați dintre ei, prezentând diferite momente artistice – interpretarea de melodii de muzică ușoară, populară, dansuri etnice, muzică folk-pop, teatru și momente umoristice.

Evenimentul de vineri de la Shopping City Suceava a fost organizat de Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Suceava.

Specialiștii CJRAE Suceava au fost prezenți alături de profesorii consilieri școlari pentru a răspunde întrebărilor vizitatorilor,

În deschiderea evenimentului, desfășurat în intervalul orar 10:00 - 16:00, au luat cuvântul invitați reprezentanți ai IȘJ Suceava, ai CCD „George Tofan” din Suceava, precum și directorul CJRAE Suceava, după care a început programul artistic așteptat atât de cei dornici să își etaleze talentul, cât și de spectatorii veniți să îi vadă cum evoluează pe scenă.

Organizarea unui asemenea eveniment este benefică atât unităților școlare care vor să atragă noile generații să le urmeze cursurile, cât și tinerilor, care descoperă cu mult mai multe informații și alternative pentru ceea ce au de făcut în viață și pasul următor pe care îl au de făcut pe tărâm educațional.