Un tânăr în vârstă de 29 de ani a creat momente de panică în centrul municipiului Rădăuți, luând mai mulți trecători de pe stradă la pumni. Doi ofițeri de poliție au intervenit și l-au imobilizat pe individ, ulterior stabilindu-se că a lovit patru persoane, care doar au avut ghinionul de a se afla în fața lui.

Pe 10 mai, în jurul orei 10.00, doi ofițeri de la Biroul de Ordine Publică Rădăuți care se aflau în centrul orașului, pe strada Piața Unirii, au intervenit pentru a opri un individ care se manifesta foarte agresiv, adresând injurii și cuvinte jignitoare și lovind mai mulți trecători. Cei doi ofițeri de poliție au intervenit și l-au imobilizat pe agresor, după care au sesizat patrula de serviciu de la acea oră. Pentru că era agitat și agresiv, individul a fost dus inițial la Spitalul Municipal Rădăuți-Secția Psihiatrie, unde a rămas internat.

În urma vizionării imaginilor video și a audierii unor martori s-a stabilit că Severus Afin Băcilă, în vârstă de 29 ani a tulburat liniștea și ordinea publică prin lovirea fără motiv a cel puțin patru persoane care se deplasau pe trotuar. Individul a produs indignarea a zeci de oameni care se aflau în spațiul public și a afectat buna funcționare a societăților comerciale din zonă. Pe parcursul cercetărilor, polițiștii i-au identificat pe doi dintre cei loviți de agresor.

Poliția municipiului Rădăuți continuă cercetările așteaptă să fie sesizată și de celelalte două victime.

Polițiștii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, agresorul fiind pus sub acuzare pentru două infracțiuni de ”lovire sau alte violențe” și tulburarea ordinii și liniștii publice. După completarea probatoriului și după o zi de internare în spital, tânărul a fost preluat de polițiști și dus în arestul poliției județene, reținut în baza ordonanței pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.