Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul de Asistență Socială și Medicală, a demarat o campanie umanitară pentru ajutorarea unei familii din Vârfu Dealului, rămasă pe drumuri după un incendiu puternic.

Se face apel la oamenii de bine care doresc să ajute financiar sau cu materiale de construcție o familie în satul Vârfu Dealului, comuna Pârteștii de Jos, care a rămas pe drumuri după ce un incendiu puternic le-a „înghițit” toată agoniseala.

Familia Miroș este formată din 4 adulți și 4 copii. Cu toții au rămas doar cu hainele de pe ei. Acești oameni își câștigă traiul din agricultură, situația lor financiară fiind una precară. De aceea, au nevoie de mare ajutor din partea comunității, pentru ca în scurt timp să le fie reconstruită gospodăria arsă, iar familia să se mute într-o noua locuință.

Nenorocirea a avut loc luni, 4 iulie, când un incendiu devastator a făcut scrum casa familiei Miroș și anexele gospodărești, astfel că toată agoniseala familiei a fost mistuită de flăcări. „Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat”, au transmis pompierii militari suceveni.

Pentru reconstruirea locuinței familiei Miroș, puteți dona: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Cont Lei RO51RNCB0234037010910014, Cont Euro  RO78RNCB0234037010910110 SWIFT: RNCB RO BU, cu mențiunea „Familia Miroș”.

Imediat ce a aflat de necazul familiei Miroș, preotul paroh Constantin Purice din satul Vârfu Dealului a început și el o campanie prin care speră să aibă susținere și să ajute familia, cu bunuri de strictă necesitate în primă fază, și cu o nouă locuință până la debutul sezonului rece: „Iubiți credincioși! Pe 04.07.2022, o familie formată din opt membrii, patru adulți și patru copii, din parohia noastră, Vârfu Dealului, a fost greu încercată. Locuința lor a fost afectată de un incendiu. Fac un apel la creștinii cu inimă mare să contribuie cât de puțin cu materiale de construcții sau bani, pentru a le construi o nouă casă cu cele necesare. Nădăjduim cu ajutorul vostru să izbutim lucrarea cu binecuvântarea Domnului și până în toamnă să se poată muta. Pentru cei ce pot să ajute, pot dona în contul Parohiei Vârfu Dealului, RO57RNCB0234040144120001. Contact preot paroh Purice Constantin 0758 794 638. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească”.