Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din Gura Putnei, care într-un acces de furie a dat foc locuinței nepotului și a soției acestuia, în care stătea și el, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Gheorghe Todos se află în arest preventiv din luna martie a acestui an, atunci când a provocat un adevărat dezastru.  

Sentința Judecătoriei Rădăuți poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă.

Din cercetările polițiștilor de la Secția Rurală Gălănești a rezultat că bărbatul în vârstă de 69 de ani era în relații tot mai proaste cu soția nepotului său, fiecare având versiuni diferite asupra motivelor. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a avut o ceartă violentă cu soția nepotului, iar la un moment dat i-a aplicat mai multe lovituri. Tânăra a plecat la poliție pentru a reclama incidentul, fără să-i treacă prin gând ce avea să urmeze. Rămas singur acasă, Gheorghe Todos a aprins gazul lichefiat al unei butelii care se afla într-o anexă a gospodăriei. Incendiul s-a extins imediat și a cuprins casa și celelalte anexe, dar și un autoturism care se afla în curte, pagubele fiind estimate la peste 100.000 de lei. Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenția a nu mai puțin de 11 autospeciale cu apă.

 Nepoata în vârstă de 37 de ani a ajuns la Spitalul municipal Rădăuți, având traumatism cranio-cerebral și traumatism cranio-facial. Ulterior a fost transportată la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare, iar medicii au stabilit că are nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Agresorul a fost judecat pentru comiterea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și distrugere. A primit 6 luni de închisoare pentru agresiune și 2 ani de detenție pentru infracțiunea de distrugere în forma agravantă. În urma contopirii a rezultat că inculpatul are de executat 2 ani și 2 luni în regim de detenție.

Având în vedere vârsta inculpatului, acesta nu ar avea foarte mult de stat după gratii, putând solicita eliberarea condiționată după executarea unei treimi din pedeapsă. Din pedeapsă va fi scăzut și arestul preventiv deja executat.

Judecătoria Rădăuți a decis să-i mențină acestuia arestul preventiv, până ce sentința va rămâne definitivă.  

Conform sentinței judecătorilor, inculpatul ar trebui să achite nepoților 720.490 lei reprezentând daune materiale.