Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a solicitat Consiliului Județean, instituția tutelară a unității medicale, aprobare pentru majorarea tarifelor pentru serviciile hoteliere și masa însoțitorilor copiilor mai mari de 3 ani și ai adulților internați, precum și al spitalizării în regim preferențial. Conform proiectului de hotărâre supus dezbaterii publice, afișat pe site-ul CJ Suceava în data de 6 iulie a.c., pentru cazare însoțitorii copiilor între 3 și 16 ani și însoțitorii pacienților adulți bolnavi psihic, ai celor cu cancer, TBC, diabet, arși, HIV/SIDA sau alte categorii de bolnavi vor plăti 44 de lei/zi, față de 26 de lei/zi pentru însoțitorii copiilor și ai bolnavilor psihic, 33 lei/zi pentru însoțitorii bolnavilor de cancer, TBC, diabet, arși, HIV/SIDA și 22 lei/zi însoțitorii altor categorii de bolnavi, care sunt acum.

Pentru spitalizarea în regim preferențial, pacienții ar urma să plătească 100 de lei/zi, față de 80 de lei/zi, tariful de acum.

Costul unui prânz la cerere va crește de la 10,50 lei la 17 lei, iar pentru toate cele trei mese zilnice se majorează de la 21 lei/zi la 34 de lei/zi.

Motivațiile solicitării majorărilor de tarife sunt creșterea alocației de hrană pentru spitale și creșterea prețului la utilități. Banii încasați pentru aceste servicii constituie venituri proprii la bugetul spitalului, fiind sursă de finanțare pentru cheltuielile aprobate pentru anul în curs.

Până în data de 3 august a.c., orice persoană interesată poate face sugestii sau își poate exprima opinia în legătură cu acest proiect la Compartimentul evidența lucrărilor consiliului județean, la Casa Prieteniei, str. Ion Grămadă nr. 1-3. Dacă vor fi aprobate de consilierii județeni, noile tarife vor intra în vigoare de la 1 septembrie a.c..