Numărul persoanelor confirmate cu Covid-19 în județul Suceava crește de la o zi la alta. Dacă în data de 1 iulie a.c. au fost confirmate în județ 13 cazuri, din 524 de persoane testate, în 5 iulie au fost 27 de cazuri pozitive, din 699 de persoane testate, iar miercuri, 6 iulie, au fost 31 de cazuri pozitive. Dintre cele 27 de cazuri pozitive de marți, 8 au fost persoane care au venit din străinătate, din Turcia, Italia și Austria. Sunt cazuri cu forme ușoare și medii, cele mai multe tratate la domiciliu. Conform medicilor, este vorba despre infectări cu două variante ale tulpinii Omicron, puțin agresive, dar cu contagiozitate mare.

La nivel național, numărul de cazuri de Covid-19 s-a dublat, ajungând în numai o săptămână la peste 7.700, conform unei declarații de luni, 4 iulie a.c., a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.  

În săptămâna 27 iunie - 3 iulie au fost confirmate 7.726 cazuri, dintre care 1.307 sunt persoane reinfectate, în vreme ce în săptămâna anterioară au fost raportate 3.974 de cazuri. Estimarea ministrului este că la finalul lunii august este posibil să se ajungă la 10.000 de cazuri pe zi.

Specialiștii recomandă purtarea măștii de protecție în spații închise aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

La nivel european numărul de cazuri confirmate este și mai mare. De exemplu, în Franța au fost înregistrate peste 120.000 de cazuri pe zi, situația similară și în Germania.