Un puternic incendiu a izbucnit luni dimineață la o gospodărie din satul Vârfu Dealului, comuna Pârteștii de Jos. Focul s-a dezvoltat imediat, astfel că la sosirea echipajelor de pompieri ardeau generalizat acoperișul casei și adăpostul de animale, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

Ambulanța trimisă la fața locului a preluat o femeie în vârstă de 62 de ani, cu arsuri la nivelul unui membru superior, suferite în timp ce încerca să oprească focul.

La fața locului au intervenit, rând pe rând, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și cei ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare Cacica și Pârteștii de Jos, cu patru autospeciale de stingere.

Din păcate, focul a lăsat dezastru în urmă.

În incendiu au ars acoperișul casei și bunurile din interiorul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, cu bunurile din interiorul acestora. În incendiu a pierit și o bovină.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat”, transmis pompierii militari suceveni.