Zilele Municipiului Rădăuți, manifestare care s-a desfășurat weekendul trecut și care a cuprins un evantai larg de manifestări, s-au încheiat duminică seară târziu, aproape de miezul nopții. Debutul acestora a fost făcut încă de joia trecută, la Casa Municipală de Cultură, cu primirea grupurilor participante la Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul” ediția a XXIX-a. Vineri, 1 iulie, după întâlnirea conducătorilor de grup cu liderii administrației locale, la sala de ședințe a Bibliotecii Municipale, a urmat parada cântecului, dansului și portului popular, apoi, la orele serii, deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Folclor „Arcanul” și recitaluri susținute de interpreții Dana și Alexandra Dăncilă și Adriana Bucevschi.

Ziua de sâmbătă, 2 iulie, a început cu competiții de lupte greco-romane, urmate de streetball, tenis de masă, tenis de câmp, cros și un campionat de fotbal. De la ora 17.00, pe scena Festivalului „Arcanul” au evoluat ansamblurile artistice din străinătate, mai exact din Polonia, Ucraina, Turcia, Slovacia, Republica Moldova, iar după o repriză puternică de ploaie, au cântat Sorin Costiuc Band și vedeta serii, trupa Voltaj. În ciuda picăturilor de ploaie, ziua s-a încheiat cu un foc de artificii care a încântat publicul din piața centrală.

 

Concert cu Density Grace, Mario Joy și DJ Sava

Duminică, 3 iulie, ultima zi a manifestării, a început cu parada ansamblurilor și festivitatea de închidere a Festivalului „Arcanul” ediția a XXIX-a, apoi un recital de muzică populară susținut de Maria Iliuț, Călin Brătianu și taraful, Elena Negru și Teodora Panainte, Diana Lungu și Ionela Popescu, iar de la ora 21.00 a urmat un concert cu Density Grace, apoi Mario Joy și DJ Sava. Trebuie evidențiată organizarea deosebită a manifestării, ceea ce a adus o notă bună administrației locale, primarului Bogdan Loghin, cât și președintelui comisiei de organizare a Zilelor Municipiului, Silviu Ursescu, dar și directorului Festivalului „Arcanul”, Ovidiu Foca.

 

Foto: Doru Clipa