Comuna Cornu Luncii are, începând de sâmbătă, 2 iulie, un nou sat, pe lângă cele nouă deja existente. Și nu orice fel de sat, ci chiar „Satul românesc de altădată”, un loc în care turiștii se vor putea reîntoarce în timp pentru a descoperi cum trăiau bunicii și străbunicii sau pentru a degusta produsele tradiționale și a vedea meșteșugurile tradiționale din vremurile trecute. Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat că inițiativa îi aparține antreprenorului Ion Marius, noua locație constituind încă un punct de atracție important pentru cei care vor vizita comuna.

După inaugurarea „Satului românesc de altădată”, primarul Gheorghe Fron a declarat că „este un eveniment de mare succes. Mulțumim producătorilor de produse autentice românești, meșteșugarilor populari, susținătorilor și iubitorilor de produse tradiționale românești, dar și sutelor de vizitatori care s-au bucurat de autenticitatea satului așa cum era pe vremea bunicilor. A fost o mare sărbătoare, care a ținut până seara târziu spre bucuria copiilor, a părinților și bunicilor care s-au înfruptat din cele mai bune și gustoase produse tradiționale, într-o atmosferă de basm”.

„Satul românesc de altădată” se află în satul Sasca Nouă și a fost inaugurat la finalul săptămânii, când la Cornu Luncii au avut loc manifestările prilejuite de zilele comunei și Festivalul Produselor Tradiționale.