Judecătoria Rădăuți a dat sentința într-un nou dosar privind infracțiunea de amenințare în care parte vătămată este un activist de mediu. Este vorba de cazul relativ recent, de la începutul acestui an, când, deranjat de un control al Gărzii Forestiere la societatea unor persoane din anturajul său, Marcel Petrică Begean, din Vicovu de Sus, l-a amenințat cât se poate de direct pe activistul de mediu Daniel Bodnar:

”Fac acest video pentru Daniel Bodnar. Să știi că Garda Forestieră a fost la noi, ți-ai făcut de lucru cu țiganii de-amu Danieluț.... de acum nu că nu ai să mai poți merge cu picioarele, nu ai să mai poți mânca cu mâinile, îți promit eu că îți rup picioarele. Te anunț în direct amu....”, a anunțat individul, pe Facebook, mândru probabil de acțiunea sa.

Conform sentinței judecătorilor rădăuțeni, care poate fi atacată cu apel, Marcel Petrică Begean a fost condamnat la o amendă penală de 3.600 de lei, echivalentul a 180 de zile de închisoare. Așadar, dacă nu achită amenda, inculpatul va executa zile de închisoare. Judecătorii au mai admis și acțiunea civilă și au dispus ca individul să-i achite activistului și daune morale de 3.000 de lei.

Amenințările au venit în timp ce Daniel Bodnar se afla în plin proces de recuperare după gravul accident rutiere în care a fost implicat.

Recent, o femeie care, în timp ce avea o bucată de lemn în mână, s-a îndreptat spre un activist de mediu și i-a spus pe un ton amenințător ”Închide telefonul că îți crăp capul”, a fost condamnată, tot de la Judecătoria Rădăuți, la achitarea unei amenzi penale de 1500 de lei, tot pentru infracțiunea de amenințare.