Zilele Municipiului Rădăuți 2022 au debutat, vineri, 1 iulie, cu întâlnirea conducătorilor celor șase ansambluri din străinătate participante la Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul”, ansambluri din Serbia, Polonia, Ucraina, Turcia, Slovenia, Republica Moldova, cu reprezentanții administrației locale, la sala de ședințe a Bibliotecii Municipale. Tot acolo, istoricul prof. dr. Daniel Hrenciuc a lansat volumele „Criza ucraineană” și „Maghiari în Bucovina”, după care, la Galeriile de Artă a avut loc vernisajul taberei de pictură „Traian Postolache” și, la Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, a expoziției de cămăși tradiționale „Din zestrea Bucovinei”.

Tot astăzi, de la ora 16.30, începe parada cântecului, dansului și portului popular, cuplurile rădăuțene care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor primi „Diplome de aur”, apoi, la orele serii, vor avea loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Folclor „Arcanul” şi recitaluri susținute de Adriana Bucevschi, Dana și Alexandra Dăncilă. Ziua de sâmbătă, 2 iulie, va începe cu o competiție de lupte greco-romane, urmată de streetball, tenis de masă, tenis cu piciorul, cros și un campionat de handbal, iar de la ora 15.00 va avea loc un spectacol de varietăți susținut de orchestra Școlii de Artă din Ciudei - Ucraina.

 

 Voltaj, Density Grace, Mario Joy și DJ Sava vor concerta în piața centrală

De la ora 17.00, pe scena Festivalului „Arcanul” vor evolua ansamblurile artistice din străinătate, mai exact din Ucraina, Turcia, Republica Moldova, Slovenia, Serbia și Polonia. Pentru ora 21.00 este programat un concert cu Sorin Costiuc Band, iar de la 21.45 va urma un show cu trupa Voltaj. Seara se va încheia cu un foc de artificii. Duminică, 3 iulie, ultima zi a manifestării, va începe cu parada ansamblurilor și festivitatea de închidere a Festivalului „Arcanul”, va urma un recital de muzică populară susținut de Maria Iliuț, Ionela Popescu, Călin Brătianu și taraful, Elena Negru, Teodora Panaite și Diana Lungu, iar pentru ora 21.00 este programat un concert cu Density Grace, Mario Joy și DJ Sava.