Un drum județean a cărui importanță a crescut mult o dată cu blocarea parțială a E 85 de tirurile care au de trecut prin Vama Siret are și el probleme serioase.

DJ 209D Dărmăneşti – Şerbăuţi – Calafindeşti – Bălcăuţi – Negostina – Siret are mai multe porțiuni care dau semne de degradare, însă este și o zonă critică, apărută la finele săptămânii trecute.

O bucată mare de carosabil s-a surpat în zona satului Botoșenița Mare, comuna Calafindești. După cum se vede și în fotografii problema este serioasă, fiind nevoie de restricționarea traficului pe un singur sens și de montarea de indicatoare de avertizare și semnalizare.

Contactat de Monitorul de Suceava, Vasile Tofan, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, a declarat că este vorba de o porțiune de drum afectată de alunecări mai vechi, o problemă care a tot apărut periodic:

„Se intervine în regim de urgență pentru remedierea problemei. Având în vedere problemele de la Siret evident că drumul județean DJ 209D este mai solicitat, se circulă mai mult prin comune, inclusiv cu trafic greu, și este presiune mare pe drum”, a declarat Vasile Tofan.

Oamenii care stau în localitățile tranzitate de acest drum sesizează că drumul județean resimte traficul tot mai mare și mai greu și se tem că și această rută alternativă va deveni tot mai greu de folosit. De altfel, cozi de tiruri se adună și pe acest drum, la intrarea în Siret.