Polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică al poliției județene, Biroul fond forestier, alături de inspectori de la Garda Forestieră Suceava, au efectuat un control de amploare, pe parcursul mai multor zile, la o societate din Boroaia care are ca obiect de activitate exploatarea, debitarea și prelucrarea materialului lemnos. Controlul a fost efectuat în baza unor date și informații privind activități ilicite, inclusiv din sfera penală, care în parte s-au confirmat. Practic, depozitul era autorizat, avea o parte din activitate cu lemn de proveniență legală, dar o altă mare cantitate provine din tăieri ilegale și furt de arbori, rezultă din cercetări.

Astfel, au fost constatate mai multe deficiențe privind punerea în aplicare a legislației specifice domeniului silvic, fiind aplicate 5 amenzi, în valoare de 45.000 lei. În urma verificărilor, s-au constatat deficiențe majore în ceea ce privește depozitarea și evidențierea în documentele specifice a materialului lemnos, polițiștii dispunând confiscarea imensei cantități de 1.253 mc în valoare de aproape 500.000 de lei. Polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere au confiscat lemn buștean gater rășinoase, cherestea rășinoase și lemn rotund rășinoase.

De asemenea, foarte important, având în vedere faptul că a fost identificată o cantitate mare de material lemnos în afara depozitului autorizat, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furtul de arbori tăiați fără drept”.

Cercetările care vor continua ar urma să stabilească proveniența materialului lemnos și toate persoanele implicate în afacerea ilegală evident de proporții.

Acțiunea de control a avut și sprijinul logistic și tehnic al lucrătorilor din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Este cea mai mare cantitate de lemn confiscată de polițiștii suceveni în cadrul acțiunii Scutul Pădurii