Deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan, a transmis că domnia voievodului Ștefan cel Mare a însemnat pentru Moldova o perioada de glorie și bogăție, dar și un model de a condice țara cu vitejie, înțelepciune și credință. Gheorghe Șoldan a participat, sâmbătă, la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Putna de hramul Sântului Voievod Ștefan cel Mare, la împlinirea a 30 de ani de la canonizarea acestuia. După liturghie, Șoldan a ținut să amintească spunele marelui voievod, respectiv „mai presus de tihna noastră stă datoria sfântă de a apăra ființa și neatârnarea țării noastre”.

„Astăzi, la Putna, sucevenii și toată Moldova celebrează Sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. În semn de omagiu, am depus coroane la mormântul de la Mănăstirea Putna a marelui voievod, alături de primarul comunei Straja, Mihai Juravle și de colegi de partid.

Mănăstirea Putna este prima biserică ctitorită de Ștefan cel Mare. În cei 47 de ani de domnie, acesta a ctitorit 44 de biserici, câte una pentru fiecare victorie, așa spune legenda.

Domnia lui Ștefan cel Mare a însemnat pentru Moldova o perioadă de glorie și bogăție, un model de a conduce țara cu vitejie, înțelepciune și credință”, a declarat deputatul Gheorghe Șoldan.