Polițiștii suceveni s-au autosesizat după ce în spațiul public, în mass-media, au apărut imagini care surprindeau cum o mașină cu numere de Suceava se deplasa pe DN 17, la Ilișești, cu două tinere poziționate în afara habitaclului, pe gemurile portierelor din spate.

Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava s-au sesizat și au identificat mașina, apoi pe șofer și pe cele două tinere care să ”răcoreau” în mers.

Tânărul care conducea mașina are doar 19 ani și este din comuna Breaza. Față de acesta polițiștii au aplicat o amendă de 870 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, constând în obligația informării pasagerilor privind portul centurii de siguranță și transportul persoanelor pe elemente de caroserie a mașinii. Cele două tinere, tot de 19 ani, una din Câmpulung Moldovenesc și una din Pojorâta au fost și ele sancționate cu amenzi de câte 435 lei pentru nepurtarea centurii de siguranță și nerespectarea prevederilor legale din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

„Mulțumim tuturor celor care ne sprijină în acest demers de securizare a drumurilor publice din județ, inclusiv prin sesizarea unor astfel de comportamente iresponsabile care pun în pericol viața participanților la trafic. Siguranța rutieră este o prioritate a polițiștilor. Polițiștii atenționează cu privire la faptul că vor dispune măsuri sancționatorii cu fermitate în toate situațiile în care conducătorii auto pun în pericol siguranța circulației rutiere”, este mesajul transmis de comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava