Polițiștii suceveni, alături de jandarmi, au la acest final de săptămână misiuni de monitorizare și control la două evenimente care vizează într-o măsură importantă publicul tânăr, respectiv Festivalul ”Deep in the Forest” de la Corlata și Suceava Blues Festival de la Cetatea de Scaun a Sucevei. Nu este un secret că principalul scop al acțiunii este prevenirea consumului de substanțe interzise.

”Sunt prezente echipajele canine specializate din cadrul structurilor de poliție și jandarmi, iar echipajele de poliție rutieră sunt prezente pe căile adiacente de circulație pentru verificări și controale pe linie de alcool și substanțe interzise. Polițiști în ținută civilă sunt printre participanți pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea furturilor din genți și buzunare și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise”, a transmis Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Polițiștii vor pune accent și pe prevenire într-un mod interesant. Tinerii vor putea încerca ochelari speciali care induc efectele consumului de alcool și droguri, aceştia având rolul de a simula starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope.

Consumul de droguri este o mare problemă și printre tinerii din Suceava. Unii nici nu conștientizează că etnobotanicele sau canabisul sunt droguri de risc.

”Canabisul este un drog de risc. Informează-te”, este unul din mesajele promovate inclusiv pe scenă de către Agenția Națională Antidrog.