Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de viol. Adrian Roșu a scăpat ceva mai ușor la Curtea de Apel Suceava, după ce la prima instanță, Judecătoria Gura Humorului, primise 3 ani și 4 luni de închisoare. Pedeapsa este definitivă astfel că polițiștii de la Compartimentul Investigații Criminale Gura HUmorului au acționat imediat ce au primit mandatul și l-au ridicat de la domiciliu pe condamnat. Tânărul a fost transportat sub escortă la penitenciar, în vederea executării pedepsei.

Fapta a fost comisă în luna februarie a anului 2021, într-un apartament în care se aflau atât autorul, fata dar și alte persoane. Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a rezultat că Roșu i-a făcut avansuri unei fete și, lovit de refuz, a trecut la constrângere. Fata a fost lovită cu pumnii la nivelul feței, mâinilor și picioarelor, fiind imobilizată și penetrată cu degetele. Fapta a fost încadrată la tentativă de viol. Tânărul nu a recunoscut nimic și a negat orice acuzație, declarând că nu a lovit-o și nici nu a încercat să o violeze pe persoana vătămată.

Polițiștii și procurorul de caz au avut se pare un probatoriu solid (declarații, certificat medico-legal victimă etc) astfel că l-au trimis în judecată pe inculpat pentru tentativă la infracțiunea de viol. Judecătorii de la două instanțe au confirmat și ei că există probatoriu și au decis că inculpatul trebuie condamnat pentru tentativă de viol.