Jucătorii echipei locale de handbal se întrunesc miercuri, începând cu ora 17.00, pentru a pregăti viitorul sezon competițional. Chiar dacă reunirea se va face la sala Liceului cu Program Sportiv Suceava, antrenamentele se vor muta de pe 10 iulie în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă” din Suceava.

Petru Ghervan, antrenorul principal al echipei CSU din Suceava, recunoaște că această schimbare aduce un disconfort, dar speră ca reparațiile la sala de la LPS să se încheie într-un timp cât mai scurt. ”Va fi un disconfort, pentru că prioritate au seniorii, dar sunt și echipe de juniori și copii. Până la urmă suntem în familie și trebuie să ne înțelegem”, a arătat Petru Ghervan. CSU din Suceava are parte de stabilitate financiară, drepturile salariale fiind achitate la zi, ceea ce înseamnă liniște pentru a putea pregăti cât se poate de bine ediția viitoare de campionat. Antrenorul principal al sucevenilor spune că este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, iar dacă s-ar rezolva și transferul unui inter dreapta, pentru care există deja discuții avansate, lucrurile vor fi și mai bune.

”A fost una din cele mai serioase campanii de transferuri. Noi vrem să construim echipa cu tineri, așa că pe termen scurt nu putem avea foarte multe pretenții. Totuși, avem și jucători cu experiență, cu meciuri atât în Liga Națională, cât și în cupele europene. Iar dacă e să mă refer la cei șase jucători de la echipa de juniori, spun că putem zâmbi. Sunt mai bucuros de lotul de anul acesta față de cel de anul trecut, dar totul depinde de atitudine, pregătire și modul cum ne vom prezenta în jocurile oficiale”, a mai menționat Petru Ghervan.

CSU din Suceava s-a întrunit mai repede decât alte echipe, și asta pentru că în perioada 25-31 iulie o parte din jucători vor fi prezenți la Campionatul European Universitar din Polonia, acolo unde au de apărat titlul cucerit. Meciurile de pregătire vor începe în august. Mai întâi, pe 5 și 6 august, sucevenii vor participa la turneul de la Baia Mare, alături de echipa gazdă și formațiile din Turda și Odorhei. Seria partidelor de pregătire va continua pe 12 și 13 august cu două meciuri la Bacău, iar pe 19 august este programată o altă partidă la Focșani. Sucevenii vor debuta în ediția viitoare de campionat pe 27 august cu un joc în deplasare, împotriva celor de la Baia Mare.