Un hoț recidivist din Botoșani a fost prins de polițiști la scurt timp după ce a sustras geanta unui tânăr călător din Gara Burdujeni, care făcuse imprudența de a lăsa bagajul nesupravegheat o perioadă lungă de timp, în sala gării.

Identificarea hoțului nu a fost simplă, mai ales că autorul și-a schimbat hainele lui cu cele găsite în bagajul victimei.

Luni, în jurul orei 13.00, un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în Clejani – Giurgiu, s-a adresat polițistului de serviciu din gară, anunțând că și-a lăsat bagajul voluminos în sala gării, plecând să mănânce ceva, iar la întoarcere, după aproximativ 20 de minute, nu l-a mai găsit.

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava s-au mișcat repede, ajutați și de sistemul video care acoperă bine gara și peronul. Astfel, au văzut cum un individ s-a învârtit pe lângă bagaj și, după ce a văzut că nu este al persoanelor din apropiere, l-a luat și a plecat cu el. Hoțul s-a dus undeva într-o laterală a gării, după clădirea toaletei, și a început să cotrobăiască prin bagaj. A sustras un portofel, căști și alte bunuri, și-a aruncat propriile haine și s-a îmbrăcat și încălțat cu ce a găsit în geanta tânărului din Clejani. Hoțul a aruncat restul bagajului.

La scurt timp, suspectul s-a urcat în trenul care a plecat spre Botoșani.

Ajutați de imagini, polițiștii au refăcut în mare traseul autorului și au dat alerta la colegii de la Biroul Județean al Poliției Transporturi Botoșani.  

Echipajul de la Botoșani a urcat în tren și, deși vestimentația nu corespundea (imaginile cele mai relevante au fost de la momentul comiterii furtului, acolo unde autorul era îmbrăcat cu hainele sale), l-au „mirosit” pe suspect.

Ionuț Avârvărei, în vârstă de 37 de ani, din Ștefănești - Botoșani, a fost luat la întrebări și apoi percheziționat de polițiștii botoșăneni. Toate bunurile furate din geanta sustrasă din Gara Suceava au fost recuperate și restituite posesorului.

Prejudiciul a fost estimat de proprietar la 2.000 de lei.

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava au constatat că Ionuț Avârvărei este hoț recidivist.

În urma consultării cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-a decis ca inculpatul pus sub acuzare pentru infracțiunea de furt să fie reținut în arest, în baza ordonanței pentru 24 de ore.

Suspectul a recunoscut comiterea faptei, fiind adus la gară și pentru reconstituire.

Ulterior, în noaptea de luni spre marți, botoșăneanul a ajuns în arestul poliției județene.

 

·        Mulți călători lasă încă bagajele de izbeliște prin gară sau pe peron

Trecând peste acest furt, unul cu final fericit, semnalul de alarmă pe care îl trag oamenii legii este legat de supravegherea bagajelor. Încă sunt mulți oameni care lasă bagajele nesupravegheate prin gară sau prin tren, pe principiul că lipsesc puțin și nu se poate întâmpla nimic.

Mai ales în această perioadă în care la anumite ore gara este aglomerată, un astfel de act este extrem de riscant.

Agentul-șef Gabriel Nicolai Moroșan, șeful Postului de Poliție TF Suceava Nord, a arătat că marea majoritate a furturilor de acest gen se produc din cauza neglijenței persoanelor vătămate.

”Sunt furturi sau însușiri de bunuri greu de gestionat de noi, mai ales dacă este vorba de autori ocazionali. În acest caz am avut șansa unui concurs de factori  care au dus la prinderea autorului și mulțumim mult colegilor de la Botoșani pentru colaborare. Rugăm călătorii să fie atenți la bagaje și să nu le lase nesupravegheate”, a transmis Gabriel Nicolai Moroșan.