O parte dintre cei aproximativ 50 de turiști cazați la o pensiune în Sucevița au prezentat, marți seara, simptome de toxiinfecție alimentară și au solicitat asistență medicală prin serviciul de urgență 112. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, dr. Adrian Săraru, a declarat că este posibilă o toxiinfecție alimentară, că  aproximativ 15 persoane prezintă simptome de greață, vărsături, dureri de cap și dureri abdominale.

"Au fost dirijate 8 ambulanțe, dintre care și o ambulanță cu medic de la Suceava, pentru o mai bună gestionare a trierii pacienților", a declarat medicul. 

Dintre persoanele cazate în pensiune 40 erau copii aflați în tabără, elevi de clasa a IV-a și de liceu. Toți copiii sunt din București, veniți în tabără la Sucevița în perioada 3-8 iulie. După evaluarea pacienților la fața locului, efectuată de echipajele de la Ambulanță, 13 dintre ei au fost transportați la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Rădăuți. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Alina Cigoli, a declarat că toți au fost internați în secția Pediatrie, 6 elevi din clasa a IV-a și 7 elevi de liceu. „Sunt stabili hemodinamic și respirator. Probabil mâine (n.r. miercuri) cei mai mulți vor fi externați”, a afirmat dr. Cigoli.

Din primele informații, turiştii ar fi mâncat luni supă de pui, brânză de burduf și tocăniță din carne de porc, șnițel de pui și cartofi prăjiți, pandișpan cu mere.

DSP Suceava a început o anchetă în acest caz.