Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Suceava, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ultraj, după ce a agresat un polițist care a intervenit după o sesizare privind o petrecere zgomotoasă în apartamentul său.

Condamnarea lui Alberto Ciurariu nu este definitivă și poate fi contestată la instanța superioară.

În luna ianuarie a acestui an, un apel la 112 venit în noapte a sesizat Secția de Poliție Burdujeni cu privire la faptul că la un boc de pe strada Muncii are loc o petrecere care deranjează ordinea publică.

Echipajul deplasat a găsit la fața locului trei tineri, dintre care doi au colaborat, fiind legitimați. Un al treilea însă a fost recalcitrant, înjurându-i pe polițiști și fugind în interiorul imobilului. Unul dintre agenți a plecat în urmărirea acestuia în casă, l-a prins, iar în timp ce îl încătușa a fost lovit. Polițistul a reușit în cele din urmă să îl pună la pământ pe tânăr și să-l imobilizeze.

Tânărul a fost dus în cătușe la Secția de Poliție Burdujeni, unde s-a constatat că este vorba de Alberto Ciurariu, în vârstă de 23 de ani, care a mai fost implicat în scandaluri.

De altfel, tânărul mai avea câteva condamnări cu suspendare, care au fost revocate acum de judecători.

Pentru ultrajul asupra polițistului, Ciurariu a primit 2 ani de închisoare, la care se adaugă o treime din restul condamnărilor, respectiv 7 luni de închisoare.

Judecătoria Suceava a mai admis și acțiunea civilă a polițistului parte vătămată în dosar, inculpatul trebuind să-i achite 5.000 de lei daune morale.

Imediat după agresiune, Alberto Ciurariu a fost reținut și apoi arestat preventiv, lunile de arest deja executate urmând a-i fi scăzute din condamnarea finală.