Comisia care se va ocupa de acordarea despăgubirilor pentru terenurile expropriate pentru realizarea rutei alternative Suceava – Botoșani se va întruni săptămâna viitoare, în data de 13 iulie, la Primăria Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, în conferință de presă, că banii pentru despăgubiri sunt deja în cont.

„Avem puși banii în cont, urmează să analizăm toate dosarele depuse de cetățenii care au avut teren pe porțiunea de pe strada Apeductului, de la Calea Unirii până la podul nou de acolo. În măsura în care dosarele vor fi în ordine, vom despăgubi oamenii. Vom avea nevoie probabil și pentru ultimul tronson al rutei alternative Suceava – Botoșani, cel între podul nou și DN 29 până la Avicola - și acolo vor fi exproprieri. Vrem să fim corecți față de oameni, sper să nu fie probleme, să accepte despăgubirile care sunt calculate conform legii și să putem merge mai departe”, a declarat Ion Lungu.

Conform tabelului postat pe site-ul Primăriei Suceava, în coridorul de expropriere aferent obiectivului de investiții ,,Ruta alternativă Suceava – Botoșani” sunt 24 de parcele cu suprafețe cuprinse între 1 și 827 metri pătrați, care au 31 de proprietari: 29 de persoane fizice și două firme. Pe strada Apeductului sunt două parcele, una de 47 de metri pătrați, cu curți/construcții, și una de 20 de metri pătrați, de teren arabil. Celelalte 22 de parcele sunt de teren arabil, pe tarlaua Suhat.