Șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, comisarul-șef Vasile Adrian Hlaghi, a fost prins de radar cu 102 kilometri la oră, în localitate, la Dumbrava - Bacău. Ofițerul era în timpul liber și mergea în concediu.

Cum este vorba de o depășire a limitei de viteză cu peste 50 de kilometri la oră (în zona respectivă limita este de 50 de km/h), amenda este însoțită de suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Chiar dacă mulți dintre cei deranjați de modul autoritar de conducere al instituției al ofițerului au jubilat la aflarea acestei vești, din punctul de vedere al legislației acesta a comis doar o contravenție. Singura repercusiune pe linie de muncă este legată de suspendarea permisului și de interdicția evidentă a ofițerului de a mai examina la proba de traseu pentru permis în cele 90 de zile.   

Comisarul-șef Vasile Adrian Hlaghi s-a prezentat la instanțele din Bacău și a depus o contestație împotriva măsurii luate de polițiștii rutieri de la Bacău. Pe perioada cât judecătorii vor analiza contestația, Hlaghi va avea permisul în continuare și va putea și examina.

Se pare că ofițerul nu a înaintat contestația pentru că ar avea foarte multe de obiectat față de măsura luată de colegi, ci pentru că s-a folosit de acest drept legal pentru a amâna perioada de suspendare.

Acesta va executa probabil cele 90 de zile de suspendare ale permisului, însă când se va încheia procesul, adică undeva peste 6 luni, chiar un an de zile.

Comisarul-şef Adrian Vasile Hlaghi, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, s-a făcut remarcat după ce le-a transmis public unor instructori auto și candidați la proba de traseu pentru permis să nu se gândească la dat șpagă și să conștientizeze că cel care vrea permis trebuie să știe să conducă la un nivel decent.

”Am 12 ani de poliție rutieră, am cules de pe jos mai mulți morți decât ați văzut voi toți la un loc, la mine cine nu știe să conducă nu ia permisul. Să fie clar... eu m-am săturat să culeg morți de pe stradă”, a transmis atunci ofițerul de poliție.

Înainte de a veni la conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, comisarul-șef Adrian Vasile Hlaghi a fost șeful Compartimentului de Poliție Rutieră Gura Humorului.    
Comisarul-șef Adrian Vasile Hlaghi este împuternicit la conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava.