Polițiștii suceveni au transmis un avertisment cu privire la faptul că în doar trei zile, în intervalul 3-5 iulie, pe raza județului Suceava au avut loc șapte accidente rutiere cu implicarea bicicliștilor ori a motocicliștilor.

În cazul accidentelor în care au fost implicați bicicliștii se observă că este vorba fie de minori, respectiv de un bărbat în vârstă de 58 de ani, care avea o concentrație de 0,73 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Acesta din urmă se deplasa pe strada Mihai Eminescu din municipiul Rădăuți și a căzut de pe bicicletă, autoaccidentându-se. Din cercetări a rezultat că bărbatul a băut la o crâșmă din Rădăuți și apoi a plecat spre casă, pe bicicletă. În drum spre casă, bărbatul a căzut de pe bicicletă.

Aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,73 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

În ceea ce privește minorii, se remarcă faptul că au fost implicați în accidente cu bicicletele doi copii cu vârste de 11 ani și unul de 12 ani. Vârste foarte fragede așadar, la care copiii nu au voie să se deplaseze cu bicicletele pe drumurile publice.

Referitor la această situație, comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat: ”Din cele opt evenimente rutiere înregistrate în ultimele zile, în șapte au fost implicaţi bicicliști sau motocicliști. Din păcate, uneori lipsa de responsabilitate și cultură rutieră, dar și consumul de alcool, fac ca circulația cu bicicleta sau motocicleta să genereze evenimente rutiere și chiar tragedii. Facem apel la mai multă responsabilitate, cu trimitere și la părinți cu privire la supravegherea minorilor în privința deplasării acestora pe drumurile publice cu bicicletele”.

Din fericire, accidentele la care facem referire în acest material nu au avut consecințe grave asupra victimelor.